Der Schwabe hat unzählige ganz eigene Begriffe und Redewendungen rund um die Themen Essen, Trinken und Genuß.
Treffer: 763 von 763 Einträgen |
1 2345›» |
Audio
Ein Achtel(e) Wein, 125 ml Wein
.. gibt es jetzt in vielen Wirtschaften, wenn jemand ein Viertele zu viel ist.
Meiner Frau ist oft ein Viertele zu viel, stattdessen nimmt sie lieber drei Achtele.
Ein Paar Saitenwürste
A Bärle Soidawirschd kheerad oifach zu Lensa ond Schbäddzla.
Eine ungenießbare Flüssigkeit (Brühe)
Dia Subb isch a bees Briahle, dia kosch fei selbr frässa!
Ein ganzes halbes Ei (schwäb. Sparsamkeit)
En den Kuacha hanne a ganz halbs Oi neiglebbarad.
Ein kleiner Topf, Nachttopf
Gloine Kendr seddzd mr gern aufs Häfale, damidd se's Gschäfdle lernad.
Ein Brot ohne jeglichen Aufstrich
A leers Brod ko abbr au saumäßig guad schmegga, wenns grad frisch aus'am Ofa kommd ond so richdig schee rösch isch!
© 2024 schwaebisch-schwaetza.de | Peter-Michael Mangold